Lama Konchog Chhogyal ja Palpung-keskuksen ohjelma

Keskuksen henkinen johtaja Lama Konchog Chhogyal

Keskuksemme ylin henkinen johta 12 Tai Situ Rinpoche on ystävällisyydessään päättänyt, että Suomen Palpung-keskuksen henkinen opettaja on kunnianarvoinen Lama Konchog Chhogyal. Lama on nyt kesäkuussa asettunut asumaan Suomeen ja on aloittamassa dharmatoimintaansa kaikkien olentojen  hyväksi. 

Lama Konchog syntyi vuonna 1971 Intiassa ja tuli Palpung Sherablingin luostariin vuonna 1983. Hän on saanut Palpung-perinteen mukaista perusopetusta muun muassa kieliopissa, perinteisten tekstien lukemisessa, kalligrafiassa, instrumenttien soitossa sekä rituaalitansseissa. Hänen opettajiaan ovat olleet  kunnianarvoisa Gyumer, kunnianarvoisa Tenam Shastri ja kunnianarvoisa Umze Tashi Tsewang, Vuosina 1985-1989 hän toimi Choyogina eli avustajana riiteissä (assitant of rites). Vuonna 1992 Chamgon Tai Situpa  vihki  hänet noviisimunkiksi. Vuosina 1992-1996 hän vastasi luostarin keittiön toiminnasta. 

Vuonna 1996 Lama Konchog aloitti opinnot Palpung Lungrig Jampal Ling Monastic College for Higher Buddhist Studies -opistossa. Hän opiskeli viittä päätekstiä kuten Vinayaa, Abhidharmaa, Madhyamakaa, sutria, logiikkaa sekä kommentaareja viiden vuoden ajan Khenpo Lotenin, Khenchen Tsultrim Namdakin, Khenpo Tashi Gyaltsenin ja Khewang Ati Sherabin johdolla. Vuosina 2001-2010 hän toimi Palpung Publication Housen vastaavana assistenttina, jolloin hän valmisti useita vanhoja tekstejä julkaistavaksi. 

Vuosina 2005-2009 Lama Konchog sai Chamgon Tai Situ Rinpochelta, Sangye Nyenpa Rinpochelta ja Yongey Mingyur Rinpochelta monia opetuksia ja voimansiirtoja. Hän on myös saanut Tai Situ Rinpochelta Shangpa Kagyu -opetuksia.

Vuosina 2010-2014 Lama Konchog  teki kolmen vuoden ja kolmen kuukauden retriitin Palpung Tingzin Gephel Lingissä. Chamgon Tai Situ Rinpochen, Yongey Mingyur Rinpochen ja retriittimestari Mana Tsering Gyalsenin ohjauksessa hän harjoitti muun muassa mahamudraa, Naropan kuutta joogaa sekä Valkoisen Taran, Vajravarahin, Vajrakilayan ja Amitabhan saddhanoita.  

Lamalta voi pyytää rukouksia esimerkiksi vaikeissa tilanteissa ja kun joku on kuollut tai kuolemassa. Pyydämme olemaan yhteydessä palpungfinland@gmail.com tai (+358 451 300434)

Pyydämme näissä tilanteissa tekemään lahjoituksen Lamalle, koska hän on munkki ja hänen toimeentulonsa perustuu tukijoiden lahjoituksiin.

 

Ohjelma: 

 

Sunnuntaina  klo 18.00 25.6.2017

 
Lama Konchog Chhogyalin johdolla tehdään noin tunnin kestoinen hiljainen shine -meditaatio sekä perimyslinjan rukouksia. 
Sopii myös aloittelijoille.
 

 

Paikka: ITCCA Finland ry, Sturenkatu 27 B (käynti sisäpihalta,

ovisummeri ITCCA Finland, 3 krs). Raitiovaunu 7A/B, useita busseja,

Sörnäisten metroasema kävelyetäisyydellä, helppo pysäköidä lähialueelle