Palpung -keskuksen syksyn ohjelma

Ohessa kunnianarvoisen Lama Konchogin ohjelma syyskaudella. Lama opettaa sunnuntaisin kolmena kertana englanniksi. Syksyllä tehdään hänen johdollaan tyyneysmietiskelyä lauantai-iltaisin. Niiden jotka eivät ole osallistuneet Laman tyyneysmietiskelyihin aiemmin suositellaan osallistumaan 10.9. johdanto-opetukseen. Koko syksyn tyyneysmietiskelysessioiden suositeltu lahjoitus 70 e.  Tiedustelut: palpungfinland@gmail.com Teemme säännöllisesti myös Chenrezig-, Lääkäri-Buddha-, Valkoinen Tara-, Amitabha- ja Guru Rinpoche rukouksia/Tara ylistyksiä Ne ovat avoimia kaikille. Harjoitustekstit paikan päällä. Kunkin pujan ensimmäisellä kerralla Lama selittää harjoitusta syvällisemmin.

Opetuspaikka: Sturenkatu 27, ITCCA Finland (sisäpihan puolelta sisäänkäynti) 
 
Ohjatut shamata -meditaatiot lauantaisiin 16.9.-17.12.2023 (HUOM ei meditaatiota 29.10. ja 4.11. klo 18.30)
klo 18-19
Ilmottautuminen 14.9. mennessä palpungfinland@gmail.com
OPETUKSET:
Johdatus buddhalaisuuteen/Introduction to Buddhism 10.9. klo 16.-17.15
Johdatus tyyneysmietiskelyyn/Introduction to Shamata 10.9. klo 17.30-18.45
Ilmottautuminen opetuksiin 7.9.mennessä palpungfinland@gmail.com
Suositeltu lahjoitus 15 e
 "Tonglen-harjoitus ja rakastavan ystävällisyyden ja myötätunnon harjoittaminen"/Tonglen practice" and how to cultivate loving kindness and compassion"
8.10 klo 16-17.30
Ilmottautuminen opetukseen 6.10. mennessä palpungfinland@gmail.com
Suositeltu lahjoitus 15 e
 
Sunnuntaisin puja-harjoitukset klo 18-19.30:
Lama Konchog opettaa pujaharjoituksia kunkin pujan ensimmäisillä kerroilla yksityiskohtaisesti 17.9.-15.10.
17.9. Chenrezig, 24.9. Lääkäri Buddha,1.10.,Valkoinen Tara, 8.10. Amitabha,15.10. Guru Rinpoche rukoukset ja Tara ylistykset
 
22.10. Chenrezig,5.11. Lääkäri Buddha,12.11. Valkoinen Tara,19.11. Amitabha,
26.11. Guru Rinpoche rukoukset ja Tara ylistykset, 3.12. Chenrezig,
10.12 Lääkäri Buddha,17.12. Valkoinen Tara
 
Vapaaehtoinen lahjoitus
 

OHJELMA 29.-30.12.2023

Suositeltu lahjoitus 60 e kahdelta päivältä ja yhdeltä 30 e. Ilmottautumiset 22.12. mennessä: palpungfinland@gmail.com

29.12.2023

 Klo 10-11 Shamata Meditation with Body and Sensation

Klo 11-12 Watching Palpung Movie : Mount of Excellence      

Klo 15-16.30  Basic Teaching with Quotation of  Buddha

Klo 17-18   Chenrezig Puja                                           

30.12.2023

Klo 10-11    Basic Explanation of Vipassana and meditation

Klo 11-12    Vipassana Meditation with Discussion                        

Klo 15-16.30 Meaning of the Mahamudra and  Meditation                                          

Klo 17-18     Guru Rinpoche Supplication prayer with Tara Praise

 

Löydä sisäinen Buddha ohjelma jatkuu ensi vuonna 2024

Ohjelman seuraavaan tasoon voivat osallistua ne, jotka ovat osallistuneet ensimmäiseen tasoon Suomessa tai ulkomailla toisessa Palpung -keskuksessa.

Tiedustelut: palpungfinland@gmail.com

 Kyseessä on kokemukseen perustuva, askel askeleelta etenevä buddhadharman opetusohjelma, jota Palpungin dharmakeskusten lamat ja oppilaat ympäri maailman ovat jo pitkään pyytäneet hänen pyhyydeltään 12. Chamgon Kenting Tai Situpalta. Mingyur Rinpoche esittelee ohjelmaa oheisella videolla: https://www.youtube.com/watch?v=azIK84yIJqk&t=25s

Hänen korkea-arvoisuutensa Chungpo Gyalton Rinpoche Palpung Sherablingin luostarista opettaa ohjelman englanniksi. Helsingin Palpung-keskuksen kunnianarvoisa Lama Konchog ohjaa siihen sisältyvät meditaatiot. Kolmivuotinen ohjelma jatkuu vuosina 2024 ja 2025. Uusien harjoittajien sitoumus on tehdä harjoitusta vähintään 10 minuuttia päivässä vähintään 30 päivää peräkkäin. Niille, jotka jo harjoittavat buddhadharmaa, oma varsinainen harjoitus toimii sitoumuksena. 

Pyydämme lukemaan opetusohjelman alla ja ilmoittamaan meille mailitse palpungfinland@gmail.com jos olet kiinnostunut osallistumaan. Tämä auttaa meitä arvioimaan osallistujien lukumäärää ja tekemään tarvittavia järjestelyjä.

Suositeltu lahjoitus keskuksen kulujen kattamiseen on 150 eur (120 eur opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset)

OHJELMAN AIKATAULU 

Torstai 13.7.

Ensimmäisen päivänä saapuminen 9.30.

10 -10.30         Johdatus ohjelmaan

10.30-12         Opetus 1

12-14              Lounastauko

14:00 -15.30   Opetus 2

15.45 - 16.45  Meditaatio 1

16.45-17        Tauko

17-18.30         Opetus 3

18.30-19         Tauko

19-20.00         Meditaatio 2

Perjantaina 14.7. ja lauantaina 15.7. ohjelma noudattaa samanlaista aikataulua alkaen klo 09.00 ja loppuen klo 20.00. Sunnuntaina 16.7. aloitus klo 09.00 ja lopetus n. 18.30. 

Sunnuntaina ohjelmaan sisällytetään turvautumisseremonia niille, jotka sellaista toivovat.

Paikka: Sturenkatu 27 B, 3.krs (ITCCA Finland ry). B-rappu löytyy sisäpihan puolelta. Hyvät liikenneyhteydet Pasilaan ja Helsingin keskustaan.

Opetuspaikan läheisyydessä on useita ravintoloita (intialainen, meksikolainen, nepalilainen, etiopialainen, Subway, japanilainen). Tiloissamme on mahdollisuus käyttää mikrouunia, jos haluaa syödä omia eväitä. Talon alakerrassa on ruokakauppa.

Samassa talossa sijaitsee myös edullinen Cheap sleep-hostelli (www.cheapsleep.fi), jossa on dormitorioita ja pienempiä huoneita sekä keittiön käyttömahdollisuus. Kävelymatkan päässä sijaitsevat esimerkiksi Noli Sörnäinen (https://nolistudios.com/en/noli-sornainen-helsinki) sekä The Folks Hotel Konepaja (www.folkshotel.fi)

Ohjelman yleisesittely

Opinto-ohjelman tarkoitus on selittää Buddhan opetusten ydinkohdat helposti ja ymmärrettävästi, mutta silti kattavasti. Buddha Shakyamuni on näyttänyt olentojen mielen ja ilmiöiden luonnon kolmella eri tasolla niin, että seuraava taso on aina syvempi ja laajempi kuin edellinen.

Kolmivuotinen opetusohjelma seuraa Buddhan kolmen dharman pyörän kääntämisen opetuksia. Niitä seuraa neljän tantran pyhä voimansiirto. Neljä tantraa vastaavat mielen ja ilmiöiden perimmäisen luonnon löytämisen kolmea asteittaista tasoa. Paras tapa saavuttaa kunnollinen ymmärrys kolmesta buddhadharman perustasosta on saada suoraa kokemusta tasoihin liittyvistä erilaisista meditaatioista.

Joka tasolla opettaja selittää shravakayanaan, mahayanaan ja vajrayanaan liittyvän näkemyksen (älyllinen ymmärrys), meditaation (kokemuksellinen ymmärrys) ja soveltamisen (omien päivittäisten tottumusten muuttamisen tuota ymmärrystä soveltamalla).

Meditaatiot, jotka muodostavat kunkin tason keskeisen osan, jakautuvat kahteen osaan: shamataan (tyynenä pysymiseen) ja vipassanaan (edistyneeseen näkemykseen). Näiden kolmen osan – näkemyksen, meditaation ja toiminnan – avulla oppilas löytää sisäisen buddhansa.

Kolmivuotisen ohjelman esittely

Yksityiskohtainen opetusohjelma

Löydä sisäinen buddhasi -ohjelma koostuu kolmesta tasosta:

1. Sisäinen rauha 

2. Herännyt sydän

3. Alkuperäinen puhtaus

Taso 1, Sisäinen rauha keskittyy mielen tyynnyttämiseen ja oivalluksen ja viisauden kehittämiseen yksinkertaisten, mutta syvällisten opetusten, meditaatioiden ja mietiskelyjen avulla, jotka ovat peräisin Buddhan shravakajana-opetuksista. Tietoisuusmeditaatio ja tarkka tieto auttavat oppilaita löytämään sisäisen rauhan, hyväksymään ja päästämään irti maallisista huolista takertumatta niihin tai torjumatta niitä, sekä kehittämään vakaan pyrkimykseen aitoon vapauteen. Ohjatut meditaatiot ja kysymys-vastaus-istunnot auttavat oppilaita aloittamaan päivittäisen meditaatioharjoituksen kotona. Tällä tasolla: 

     1. Opit meditaation keskeisen olemuksen

•  Opit kehittämään ja ylläpitämään tietoisuutta ja sisäistä rauhaa käyttäen hengitystä, kehoa, tunteita, ajatuksia ja ilmiöitä meditaation tukena.

2. Opit buddhalaisuuden perusteet tiedon ja edistyneen viisausmeditaation avulla

•  Ymmärrät oman elämäsi ja maailman puutteet, kärsimyksen alkuperän ja sen lakkaamisen sekä keinot, jolla tuon lakkaamisen voi saavuttaa.

•  Ymmärrät turvautumisen merkityksen – lähtökohdan pysyvän hyvinvoinnin polulle, joka on täynnä sisäistä hyvyyttä ja loistavan puhtaita ominaisuuksia.

•  Kehität edistynyttä viisausmeditaatiota, joka perustuu pääasiassa sen kokeelliseen havaitsemiseen, että kaiken luonnollinen virta on pysymätöntä.

Toinen vuosi

Taso 2, Herännyt sydän: Rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon, ilon, tasapuolisuuden ynnä muiden meditaatioiden kautta oppilaat oppivat herättämään sydämensä ja löytämään alkuperäisen hyvyytensä sekä kehittämään edelleen mielentyyneyttä ja syventämään meditaatiota tyhjyyden tunnistamisen avulla, mikä on mahajanan ydinopetuksia. Tällä tasolla:

1. Löydät sisäisen hyvyytesi

•  Löytämällä ja kehittämällä rakkautta, myötätuntoa, kiitollisuutta/iloa ja tasapuolisuutta.

•  Kehittämällä mahdollisuutta niihin kuuden täydellisen mielentilan eli kuuden paramitan avulla.

•  Harjoittamalla mieltäsi muuttamaan huonot mielentilat rakkaudeksi ja myötätunnoksi.

2. Laajennat motivaatiotasi ja näkemystäsi sekä kehität syvempää oivallusta

•  Oppimalla bodhicittasta, heränneestä mielestä ja meditoimalla sitä

•  Saavuttamalla edistyneen oivalluksen, joka ymmärtää minättömyyden suoran kokemuksen kautta.

Kolmas vuosi

Taso 3, Alkuperäinen puhtaus: Buddhaluonto on vajrajanan, Buddhan viimeisten opetusten perusta. Siihen liittyvät meditaatiot saavat oppilaan ymmärtämään oman valaistuneen luontonsa, mielen ja maailmankaikkeuden alkuperäisen puhtauden, ja havaitsemaan jokaisen ja kaiken puhtaana. Tällä tasolla:

1. Oivallat oman mielesi ja maailmankaikkeuden alkuperäisen puhtauden

•  Löytämällä edistyneen oivalluksen kautta oman buddhaluontosi ja kaiken alkuperäisen puhtauden.

2. Opit paljastamaan tuon puhtauden

•  Arvostamalla ja kehittämällä kiitollisuutta omasta valaistuneesta mielestäsi, meditoimalla gurujoogaa ja oppimalla vajrajanan mukaisia kehittämis- ja täydellistämisvaiheiden meditaatioita. 

 
 
 
 
Palpung-instituutin ohjelma 2023 Intiassa

Transmissiot englanniksi

Rekisteröinti linkki: https://www.palpung.org/registration/eng/default.asp

Vuonna 2023

Maitreyan Prajnaparamita vuosi 1/3   11.-15.4.2023

Paikka: The Leela Ambience Convention, Delhi

Opettaja: Guru Vajrdhara, hänen pyhyytensä 12. Chamgon Kenting Tai Situpa

Kuka voi osallistua. Avoin kaikille. 

Aihe: Abisamayalamkara on ensimmäinen  Maitreyan viidestä tutkielmasta. Siinä on 70 kohtaa liittyen  tietoon, jota tarvitaan  viisauden  harjoittamisen aitoon ymmärtämiseen ja  täydellistämiseen (Prajnaparamita)

 

Nyugne- retriitti 20.4-5.5.2023

Paikka: Palpung Sherbaling Monastic Seat. Ohjaajana kokenut  luostarin lama..

Kenelle: On tarkoitettu  ahkerasti harjoittaville  buddhalaisille niin aloittelijoile kuin pidempään harjoittaneille. Osallistuminen koko retriittiin ei ole pakollista, vaan voi valita osan 1, 2  tai useita pareja Nyugne-harjoitusta

Osallistuminen niille, jotka ovat saaneet 1000 kätisen  Chenrezigin voimansiirron ja lisäksi tulee sitotua tekemän ainakin  yksi kokonainen pari Nyugneta.

 Guru Vajradhara  opetusta voi kuunnella vuodelta 2019. https://www.palpung.org/english/pava/audio/default.asp?filelan=&thepageno=2

 

Moonbeams of Mahamudra year 5/5 and Words of my Perfect Teacher year 5/5 

Hänen korkea-arvoisuutensa  Yongey Mingyur Rinpoche opettaa vuoden 2023 lopulla. Tarkempaa tietoa tulossa.

Tarkat päivämäärätä vahvistuvat myöhemmin keväällä 2023