Seuraa meitä
Facebookissa

Chöje Lama Rabsang

 

Chöje Lama Rabsang syntyi maanviljelijäperheeseen Lintangissa, Itä-Tiibetissä vuonna 1968. Maan uskontokielteisestä poliittisesta tilanteesta huolimatta Lama Rabsang tunsi suurta vetoa uskonnollista elämää kohtaan ja alkoi 11-vuotiaana opiskella tiibetin kirjakieltä ja uskonnollisia tekstejä yhdessä setänsä Lama Changchubin kanssa. Täytettyään 18 vuotta Lama Rabsang sai viimein liittyä virallisesti luostariin ja hänet vihittiin munkiksi. Lama Rabsang jatkoi opintojaan Kunnianarvoisan Lama Chogyalin ohjauksessa ja vuoteen 1989 mennessä hän oli vastaanottanut kaikki luostarin tarjoamat opetukset. Lama Rabsang halusi kuitenkin jatkaa opintojaan ja päätti lähteä Tiibetistä Intiaan.

Intiassa Lama Rabsang asettui Sherab Lingin luostariin, jossa hän jatkoi luostariopintojaan. Vuonna 1993 hän aloitti kolmen vuoden retriitin Erittäin Kunnianarvoisan Mingyur Rinpochen ja retriittimestari Lama Tsultrimin johdolla ja sai kagyu-perimyslinjan täyden perinteensiirron. Toimittuaan viiden vuoden ajan Sherab Lingin luostarin kurinpidosta vastaavana munkkina Lama Rabsang matkusti vuonna 2001 Iso-Britanniaan, jossa hän opiskeli kahden vuoden ajan Birmingham Language Schoolissa. Vuonna 2004 Tai Situ Rinpoche nimitti Lama Rabsangin opettajaksi perustamaansa Palpung Changchub Dargye Lingiin Walesissa ja antoi tälle chojen arvon.

Chöje Lama Rabsang on vieraillut Suomessa säännöllisesti vuodesta 2006 lähtien Oulun ja Helsingin Palpung-keskuksien kutsumina.

Lisätietoa:

http://www.palpungoulu.org/lamasivu.html

http://www.palpung.org.uk/rabsang.htm