Seuraa meitä
Facebookissa

RINGU TULKU RINPOCHE

Ringu Tulku Rinpoche on tiibetinbuddhalainen lama, joka edustaa kagyu-perimyslinjaa. Tiibetinbuddhalaisuus jakautuu neljään koulukuntaan (nyingma, kagyu, sakya, geluk), joiden kaikkien mestareilta hän on saanut opetuksia. Hänen lähestymistavalleen onkin ominaista eri koulukunnille yhteisten lähtökohtien painottaminen ja tietty ekumeenisuus.

Ringu Tulku Rinpoche syntyi Itä-Tiibetissä vuonna 1952. Hänen juurigurujaan olivat Dilgo Khyentse Rinpoche ja 16. Gyalwa Karmapa, joka tunnisti hänet viisivuotiaana Rigul-luostarin apotin jälleensyntymäksi. Rinpoche on suorittanut yliopistollisen Acharya-oppiarvon Central Institute of Tibetan Studiessa Varanasissa, missä hänen tohtorin väitöskirjansa käsitteli Jamgon Kongtrul Suurta sekä rime-liikettä (buddhalaisuuden ekumeeninen liike). Rinpoche aloitti opettamisen lännessä vuonna 1990 ja opettaa nykyään kymmenissä yliopistoissa, instuutioissa ja buddhalaisissa keskuksissa Euroopassa, USA:ssa, Kanadassa, Australiassa ja Aasiassa. Ringu Tulku Rinpoche on myös Karmapa Foundation Europen puheenjohtaja ja on ollut keskeisessä asemassa hänen Pyhyytensä 17. Karmapan ensimmäisen Euroopan vierailun järjestämisessä Saksassa keväällä 2014.

Ringu Tulku on tunnettu selkeästä ja lämpimästä opetustyylistään sekä hersyvästä huumoristaan. Rinpochen opetukselle ovat ominaisia tarinat, joihin kätkeytyy syvällisiä buddhalaisia opetuksia. Tämä juontaa juurensa hänen kiinnostuksestaan niin intialaisiin kuin tiibetiläisiin kertomuksiin, joita hän keräsi ollessaan tibetologian professorina Sikkimissä 17 vuoden ajan. Ringu Tulkun oppilaiden kokoamat Lazy Lama -kirjaset käsittelevät buddhalaisen polun peruskysymyksiä, kuten meditaatiota, turvautumista, neljää jaloa totuutta, myötätunnon ja viisauden kehittämistä sekä pelon ja vihan kesyttämistä länsimaiselle ihmiselle helposti lähestyttävällä tavalla.

LISÄTIETOA RINGU TULKU RINPOCHESTA